ادعای عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه مشاوران املاک درباره انجام معاملات مسکن با بیت‌کوین! پیش فروش دناپلاس ایران خودرو آغاز شد | با ۳۵۰ میلیون دناپلاس سوار شوید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسیدن به حقوق و دستمزد کارگران در مجلس بسیار سخت‌تر از جلسات شورای عالی کار است  ثبات قیمت‌ها در بازار میوه و تره‌بار مشهد از ابتدای سال ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند قیمت جدید محصولات ایران خودرو و سایپا در بازار امروز جمعه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ تا هفت روز دیگر | برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت اشتغال در صنایع غذایی بی‌نظیر است پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد درپی قانون‌شکنى‌های متعدد لیست قیمت انواع میوه‌ در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | کاهش قیمت میوه محسوس‌تر می‌شود کشف کارگاه تولید آبلیمو و آبغوره تقلبی در محدوده بلوار شهید طرحچی مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) + عکس قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تعطیلی طلافروشی‌های مشهد در ۱۵ اردیبهشت قطعی گاز و برق معضل کارخانه‌های سیمان خراسان رضوی یک پیش بینی مهم از آینده طلا اجاره‌نشینی با ماهانه بیش از ۱۰ میلیون در منطقه رضاشهر مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) چند درصد چک‌ها در اسفند سال گذشته برگشت خورد؟ وزیر نیرو خبر داد: مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است نکات کلیدی در انتخاب صندوق‌های طلا قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بازگشت زائران عمره به کشور وام مسکن ۲ میلیاردی با اقساط نجومی | وام مسکن، مُسکن هم نیست، چه برسد به درمان! ال ۹۰ ایرانی رونمایی شد + عکس و مشخصات کامل مالیات بر عایدی سرمایه شامل چه کسانی می‌شود و چه مقدار است؟ + اینفوگرافی
سرخط خبرها

یک‌سوم از مصرف برق سهم بخش خانگی است

  • کد خبر: ۱۸۰۰۵۱
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
یک‌سوم از مصرف برق سهم بخش خانگی است
وزیر نیرو گفت: مصرف در ماه‌های مختلف تفاوت دارد و یک‌سوم از مصرف سهم بخش خانگی، یک‌سوم بخش صنعت و یک‌سوم سهم سایر بخش‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، اظهار داشت: در زمان حاضر ظرفیت تولید نیروگاه‌های کشور ۹۱ هزار و ۲۹۲ مگاوات است که ۷۷۴۵ مگاوات آن در طول عمر دولت مردمی به بهره‌برداری رسیده است.

وزیر نیرو با اشاره به اوج مصرف ۷۳ هزار و ۶۰۰ مگاواتی در سال جاری گفت: مصرف در ماه‌های مختلف تفاوت دارد و یک‌سوم از مصرف سهم بخش خانگی، یک‌سوم بخش صنعت و یک‌سوم سهم سایر بخش‌ها است.

وی افزود: ۳۱ هزار مگاوات از مصرف برق کشور در تابستان مربوط به کولر‌ها است و معادل کل مصرف برق کشور مصر با ۱۰۰ میلیون جمعیت است.

محرابیان با اشاره به اینکه هر یک درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌شود، گفت: کولر‌های آبی طرح موتور‌های BLDC با راندمان بسیار بالا که پیش از این تحقیقاتی بود با استفاده از ظرفیت‌های استاندارد، امروز به تولید انبوه رسید و به ۵۰ درصد در کاهش مصرف برق کولر‌ها منتهی می‌شود.

عضو کابینه دولت مردمی، با اشاره به ناترازی برق گفت: ناترازی باید برپایه نحوه مدیریت عنوان شود، در سال ۱۴۰۰ ما ۱۵ هزار مگاوات ناترازی داشتیم که نتیجه آن خاموشی گسترده در بخش خانگی و صنعت بود.

وی ادامه داد: برنامه دولت در سه محور توسعه نیروگاه، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف طراحی و اجرا شد و ۵۰ درصد ناترازی بر پایه مصرف ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرد.

محرابیان تأکید کرد: سالانه یک میلیون مشترک جدید به شبکه برق اضافه می‌شود، اما با شیوه‌های مدیریت مصرف، ناترازی مدیریت شد و معتقدیم کشور، می‌تواند با روش‌های مختلف کنار توسعه نیروگاه زمینه مدیریت انرژی را فراهم کند.

وزیر نیرو با اشاره به اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی گفت: گرما روی افزایش مصرف برق در تابستان تأثیر دارد، اما در مصارف تولیدی و غیرگرمایشی می‌توانیم مدیریت مصرف کنیم.

وی توضیح داد: ما در بخش خانگی مدیریت مصرف را به دست ۸۵ میلیون ایرانی دادیم و گفتیم، هر ایرانی هر مقدار کاهش مصرف بدهد، می‌تواند از پاداش صرفه‌جویی استفاده کند.

محرابیان با اشاره به نتایج پاداش صرفه‌جویی گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، رشد مصرف خانگی سالانه حدود ۷ درصد بود، اما با طرح پاداش صرفه‌جویی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ ما با ۲.۳ درصد کاهش مصرف مواجه شدیم، در تابستان ۱۴۰۲ یکی از گرمترین سال‌ها تجربه شده بود و گنبد حرارتی روی کشور مستقر شد، اما با وجود این تنها ۱ درصد افزایش مصرف برق بخش خانگی داشتیم.

وزیر نیرو گفت: ما طی ۲ سال اگر در شرایط قبل حرکت می‌کردیم، باید ۱۴ درصد رشد مصرف بخش خانگی می‌داشتیم، اما تنها ۱ درصد رشد ثبت شد.

وی با اشاره به تأمین برق بخش صنعت کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰، شاهد رشد ۳۰ درصدی مصرف برق بخش صنعتی کشور بودیم.

محرابیان گفت: تابستان ۱۴۰۰ با وجود اینکه ما کرونا داشتیم و پروژه‌های عمرانی کشور رکود داشت، بر اثر نبود برق با جهش قیمتی ۴۳۳ درصدی سیمان مواجه شدیم، اما در تابستان امسال در یک مرداد، ۵ درصد کاهش قیمت داشتیم، نسبت به شروع فصل گرما و موجودی ذخیره کلینکر کارخانجات سیمان ۲ برابر شد.

وزیر نیرو گفت: هدف ما از برنامه مدیریت مصرف تأمین انرژی برای جهش تولید بود، ما در جمعه‌ها کمترین مصرف برق را داریم، اما در تابستان امسال در استانی مثل استان خوزستان اوج بار خود را در جمعه ثبت می‌کرد.

محرابیان با اشاره به مسئله آب شرب گفت: اخیراً بانک جهانی گزارشی منتشر کرد که بر مبنای آن ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری کشور به آب شرب دسترسی دارند و در آب روستایی ۸۲ درصد روستا‌ها به آب شرب پایدار دسترسی دارند.

وی با اشاره به برنامه جهاد آبرسانی گفت: ۱۰ هزار روستا در برنامه جهاد آبرسانی در دستور کار قرار گرفت و از ابتدای سال ۱۴۰۱ عملیات اجرایی شروع شد و هم‌اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳۵۰۰ روستا به آب شرب پایدار دسترسی پیدا کردند.

این مقام مسئول با اشاره به مسئله آب سیستان و بلوچستان گفت: ۲۳ درصد از طرح جهاد آبرسانی در پهنه استان سیستان و بلوچستان تعبیه شده است و تا پایان دولت ۱۰ هزار روستا در سطح کشور آبرسانی می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به مسئله حق‌آبه هیرمند گفت: اخیرا همکاران ما بازدیدی از ایستگاه آبسنجی دهراود هیرمند صورت دادند. این بازدید نشان داد، خشکسالی در افغانستان نیز جدی است، اما به نسبت میزان بارشی که در کشور افغانستان شده در منطقه حوضه آبریز هیرمند ایران دارای سهم بوده و این سهم حق قانونی ما است که مطالبه می‌کنیم.

او در ادامه خاطرنشان کرد: بهتر است که اطلاعات تکمیلی را وزارت امور خارجه بدهد، اما به طور کلی در تامین آب شرب منطقه چه زاهدان و چه سیستان که ۹۰ درصد آن از هیرمند تامین می‌شود، طرح‌های متعددی را با آب هیرمند یا بدون آب هیرمند اجرا می‌کنیم تا در تامین آب شرب این مناطق مشکلی ایجاد نشود.

این درحالی است که در روزهای گذشته یک هیات فنی ایرانی با سفر به ولایت در افغانستان هلمند وضعیت سرچشمه دریای هلمند را بررسی کرد.

طالبان به این هیات اجازه بازدید از بند کمال خان و بند کجکی را ندادند.

معاهده آب هیرمند بین دولت ایران و دولت افغانستان مشتمل بر یک مقدمه، ۱۲ماده و ۲پروتکل ضمیمه که در تاریخ ۲۲حوت برابر با اسفند ماه۱۳۵۱ و سیزدهم مارچ ۱۹۷۳ در کابل به امضا رسیده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->